Paleis open u, Michelin Lunch en vlooienmarkt
Door: Emiel & Maria
Blijf op de hoogte en volg Emiel & Maria
01 Januari 1970 | Zuid-Korea, Seoel
16 april 2025
Deze morgen was het ontbijt in de supermarkt, wat heel normaal is in Korea. Ontbijt, lunch en avondeten vindt voor heel veel mensen in de supermarkt plaats.
4 magnetrons en heet water voor de noodles zijn ten alle tijden beschikbaar.
Na ons ontbijt zijn we aan de wandel gegaan naar het inmiddels wel open paleis. Wederom hele volksstammen in hun hanboks en daarbij nog honderden mensen. Hoezo een mensen magneet lokatie? Bij de hoofdingang staan wachters in hun authentieke kleding op wacht. Denk hierbij aan de quards bij Royal Palace in Londen. Foto’s ok, maar niet te dichtbij en zeker niet aanraken. Na de wachters vindt men een immens grote oppervlakte aan met paleizen, huizen van al het personeel en concubines, bibliotheek waar in de oudheid 400.000 boeken lagen. Boeken die onder andere georiënteerd waren om het westen buiten te houden. Vooruitziende blik op Trump??
Na een paar uur rondgelopen te hebben vervolgde onze wandeling naar het restaurant Myeongdon Kyojadie van Michelin een gewaardeerde erkenning heeft gekregen. Volkomen terecht, want wat was dit heerlijk. Rijkgevulde dumpings, groene noodles waar je de vingers van aflikte en een heerlijk Koreaanse ramensoep waarvan de bouillon hemels was.
Natafelen is er hier niet bij!Knagen, noodles slurpen en door!!
Op naar de bus om naar de grote flea market te gaan. De Nederlands vertaling is vlooienmarkt en naast nieuwe spulletjes is het veelal “ik pleur alles wat ik heb op de grond en zoek maar uit".
Torenhoge stapels kleding waar veel mensen in staan te graven om de pareltjes eruit te vissen, DVD's’? ja die hebben ze! Geen 100, geen 1000, neeee 2 meter hoog en 1 meter diep op elkaar gestapeld. Afijn, bekijk enkel de foto’s en die zeggen genoeg.
Voor ons lag er niets bij, maar toch leuk om mee te maken.
Met de metro weer terug naar ons hotel na een lange dag vol indrukken en onze stappenteller was inmiddels gestopt met tellen omdat het aantal niet meer op het scherm paste.
Morgenvroeg met de taxi naar het station van Seoul om met de bullettrein (zo een die sneller dan het geluid gaat) in pakweg 3 uur naar Busan te gaan. Dit is op Seoul na de volgende grootste stad van Zuid-Korea. We hebben daar een kamer aan de zee, dus visjes staan de aankomende dagen op het menu! Yummiieeeeee!
17 April 2025 - 12:36
Natalie:
In plaats van flappen tappen is het stappen stappen stappen
17 April 2025 - 12:42
Yvonne Bijl :
[e-1f44d]
17 April 2025 - 16:48
Adri En Frans:
Wat een leuk en grappig verhaal weer.
Wij genieten met jullie mee!