Vliegreis, auto, onderkomen, vogel natuurpark
Door: Emiel & Maria
Blijf op de hoogte en volg Emiel & Maria
24 April 2025 | Zuid-Korea, Jeju
22-23 april 2025
9:30 uur bracht de taxi ons naar Busan station en 3 metro's later stonden wij op Busan Airport om 14:20 naar Jeju te vliegen. Het grootste eiland in het zuiden van Zuid-Korea.
De vlucht zou slecht 45 minuten duren en daar gingen we dan onze huurauto ophalen. Een bus bracht ons naar de plek waar het verhuurbedrijf zat. Na het bekende papierwerk stond onze nieuwe Hyundai klaar. Alle spullen erin en eerst de drukte van Jeju stad ingereden om deze in te ruilen voor de rustige wegen naar het zuiden van het eiland. Daar was onze nieuwe plek om 4 nachten te verblijven. Een plek recht tegenover de zee.
De volgende dag gingen we 2 parken bezoeken. Park 1 was vol vogels. en een handje vol alpaca's.
Een mooi aangelegd park, maar veel vogels zaten aan hun pootje vast en hadden weinig bewegingsruimte. Dat was een minpunt. Bolletjes met zaad was een Kamikaze voor de o.a. parkieten.
Tevens was er 1 rosé kaketoe en deze zat los.
Park 2 was het Halim park. Een park vol schitterende planten, bonsai boompjes, palmbomen, grotten en noem maar op. Echt schitterend!
Het restaurantje op het park werd geleid door slechts 1 vrouw en een kok een bezorg-robot (die hier heel veel werk verzetten in diverse restaurants.
We hadden een seafood pancake en black pig op de tipan. Wederom heerlijk!! en wat hebben we van het park genoten!
Morgen gaan we naar het nationale park voor een mooie wandeling!
24 April 2025 - 15:44
Adri En Frans:
Mooi park hoor
Is Billy jullie achterna gevlogen?
24 April 2025 - 19:09
Caroline Bijl: