Bloesem wandeling, mooi gesloten paleis en BBQ 1 - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Emiel & Maria Meijer-Bruineman - WaarBenJij.nu Bloesem wandeling, mooi gesloten paleis en BBQ 1 - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Emiel & Maria Meijer-Bruineman - WaarBenJij.nu

Bloesem wandeling, mooi gesloten paleis en BBQ 1

Door: Emiel & Maria

Blijf op de hoogte en volg Emiel & Maria

15 April 2025 | Zuid-Korea, Seoel

15 april 2025

8:45 uur was het ontbijttijd op verdieping 17 van ons hotel. Eenmalig, omdat dit een aanbieding was en daar zijn wij Hollanders gek op! Daarna naar de bus om op weg naar de bloesem wandeling. Koreaanse OV bij de hand, bus in en bij inchecken geen bliep bliep! wat bij onze Koreaanse voorgangers wel te horen was. Conclusie! te weinig saldo op onze vers verschafte OV kaarten. De chauffeur keek mij aan en wenkte doorlopen (@#^@#$) toeristen. Gratis tripje dus!

Bij aankomst eerst even opwaarderen bij een van de 1000 supermarktjes. Only cash krijg je dan te horen en hij wees naar zijn pinapparaat achter in de zaak. Mooi! VISA erin en flappen eruit halen zou je denken en dat dacht ik toen (nog) ook. Mooie machine, maar flappen ho maar!

Daar zit een bank, getekend briefje mee en op zoek naar die bank. GEVONDEN!!! VISA erin en flappen halen (zou je denken). Nope, nog niet eens 1 flapje. Ik naar een van de medewerkers en uitgelegd dat mijn VISA geen flapjes geeft. Klopt! werd mij verteld, want deze accepteert geen VISA! je moet naar de andere bank. Deur uit naar rechts! dus wij deur uit naar rechts en lopen, lopen, lopen langs mooie winkeltjes, maar geen bank.

Uiteindelijk zat de VISA bank naast het ziekenhuis EN jawel!!!! FLAPPEN!!!!!!!

Voldaan op weg naar de bloesem wandeling met bijbehorende waterval. Echt een zeer mooi park met inmiddels wit geworden bloesems die in hun begin rosé zijn en aan het einde in een witte kleur veranderen. Tevens waren er tulpen die qua kleur mooi contrasteerde met de omschreven bloesem.

Na de wandeling hebben we bij de waterval genoten van onze ijskoffie die daar verkrijgbaar was.

OV met onze verse flappen opgewaardeerd en met de bus naar het grote paleiscomplex waar wij tot op heden nog waren geweest. Tal van mensen liepen daar in hanbok kledij. Deze kleding hoort bij Korea en wordt vanuit de oudheid al gedragen tijdens feestdagen en feesten. Deze mensen hadden deze kleding gehuurd en mogen dan gratis naar het paleis, wat voor deze kaaskop op bergschoenen aan de hand van mijn mooie Koreaanse vrouw gewoon geld kost. Maar goed!, wij hebben flappen!

Ingang 1, poorten dicht. Ingang 2,3,4,5, enz. U raadt het al? Poorten dicht! Een bord bij een ingang gaf maandag en dinsdag gesloten aan! Flappen maar weer in mijn tasje en morgen weer terug.

We zijn toen terug gaan lopen naar Seoul city om daar op zoek te gaan naar een Koreaans bbq restaurant. gelukkig vonden we het restaurant waar wij vorige keer ook heerlijk gegeten hebben.

Het begin van mijn bestelling heb ik in het Koreaans gedaan, maar toen ging de onze serveerder over in het Engels, wel met waardering dat ik begon in Koreaans. heerlijk gegeten met Koreaanse biertjes en uiteraard soju!!!

Met ons buikje vol terug naar het hotel en onze belevingen foto- en tekstvol gaan typen om met jullie te delen.

Morgen meer paleis verhalen en meer om te ontdekken! Tot morgen!

• 15 April 2025 - 14:40

Yvonne Bijl :

Wat een verhaal weer met die flappen! Hilarisch.[e-1f602]

• 15 April 2025 - 14:51

Adri En Frans:

Het wordt weer een verslag om van te smullen De eerste is alweer heel leuk.[e-1f60a]

• 15 April 2025 - 16:39

Natalie:

Gewekdig weer! Ik hoor het je gewoon zeggen!

• 15 April 2025 - 23:23

Daan:

Wat een leuk verslag met de flappen. Kijk weer uit naar het volgende verslag.

Emiel & Maria

Welkom bij ons reisdagboek! Een reis met twee emoties: 1. De terugkeer van mijn lieve vrouw Maria in haar geboorteland, waar smaken, geuren en (onbegrijpbare) taal in 1 woord genieten zal betekenen. 2. De ontdekking van een schitterend land, met mensen die zich kenmerken in behulpzaamheid, structuur en mobiel Met dit dagboek nemen wij jullie mee op onze reis. Verhalen, foto's en alle ins- en outs. Veel leesplezier! Maria en Emiel

Actief sinds 25 Juli 2022