Vliegreis, taxi, - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Emiel & Maria Meijer-Bruineman - WaarBenJij.nu Vliegreis, taxi, - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Emiel & Maria Meijer-Bruineman - WaarBenJij.nu

Vliegreis, taxi,

Door: Emiel & Maria

Blijf op de hoogte en volg Emiel & Maria

15 April 2025 | Zuid-Korea, Seoel

13/14/15 april 2025

13 april! De eindelijk aangebroken reisdag naar inmiddels ons 2e thuisland Zuid-Korea. Het huis spik en span, koffers gevuld, einde van de marathon afgewacht en op naar Rotterdam CS met de tram. Trein naar schiphol en om 21:20 ging onze blauwe Korean-air eagle de lucht in voor een continue vlucht van 11 uur.

Na een zeer subtiele landing was Incheon (luchthaven Seoul) op 14 april een feit. Klokje 6 uur later zetten, Koreaanse OV bemachtigen en 60 minuten in de trein naar ons hotel in Seoul centrum.

Met onze 2 IPhones kom je met navigatie nergens in dit land, want zij hebben een ander netwerk. Taxi dus! 2 grote koffers, 2 volgepakte tassen en een fotorugzak in die taxi gepropt, adres wijsgemaakt en de drukke wegen door gedurende 4 km. Ik had mijn VISA maar alvast klaar om de taximeter uiteindelijk te betalen. Dit korte tripje naar ons hotel was het godsvermogen van 4,56 euro! :)

Inchecken, boodschapjes doen, hapje eten en zzzzzzzzzz! Tot 4 uur in de nacht, klaarwakker!

Bekend terrein na inmiddels 2 reizen naar Zuid korea gehad te hebben. E-sim Korea gekocht, planning bezienswaardigheden voor inmiddels 15 april gemaakt en na nog wat app contact met onze Billiebop (Rosé kaketoe) oppassers Eric en Sylvia, gingen onze oogjes nog even dicht.

Dag 15 was aangebroken!

Emiel & Maria

Welkom bij ons reisdagboek! Een reis met twee emoties: 1. De terugkeer van mijn lieve vrouw Maria in haar geboorteland, waar smaken, geuren en (onbegrijpbare) taal in 1 woord genieten zal betekenen. 2. De ontdekking van een schitterend land, met mensen die zich kenmerken in behulpzaamheid, structuur en mobiel Met dit dagboek nemen wij jullie mee op onze reis. Verhalen, foto's en alle ins- en outs. Veel leesplezier! Maria en Emiel

Actief sinds 25 Juli 2022