Buscoureur, kleurrijk dorp en 120 m de lucht in
Door: Emiel
Blijf op de hoogte en volg Emiel & Maria
10 Augustus 2022 | Zuid-Korea, Busan
Dag Lezers,
Onze dag 2 in Busan is inmiddels aangebroken en vandaag hebben wij een aantal bezienswaardigheden gepland.
Wij zullen het Chamcheon Culture Village bezoeken. Dit was ooit een normaal dorp waar iedere toerist niet eens aan zou denken om naartoe te gaan. Totdat een groot aantal studenten van de kunstacademie dit dorp onder handen gingen nemen. Alle woningen kregen een eigen kleur en zo ook de trappen en sommige vloeren. Daarbij werden ook de muren voorzien van diverse tekeningen en versiersels. Tadaaaah! een toeristische magneet is geboren.
Het is echt een mooie plek om heerlijk doorheen te lopen en alles te aanschouwen.
Om naar deze en andere plekken te komen is de bus het ideale vervoermiddel. In Busan kenmerken deze bussen zich in hun rijgedrag. Voor diegene die de film speed ooit gezien heeft! hij zou hier opgenomen kunnen zijn. De busbaan is een racecircuit en wanneer de volgende halte in zicht komt gaat de voordeur van de bus al open. Het is dan snel instappen, inchecken en of snel zitten, of het eerste de beste handvat uit het plafond pakken, want het gaspedaal reikt alweer naar de bodem van de bus.
Uitstappen is ook een uitdaging, vooral snel en op tijd dient dit plaats te vinden, anders jammer joh! Wij rijden weer door!
Na een korte lunch in een van de 7eleven supermarkten zijn wij naar de 150 meter hoge "Diamond Tower" afgereisd. Gelukkig is het een warme, heldere dag, wat een mooi uitzicht zal betekenen.
De lift is net als de bus, RAP!!!!! In no time zitten we op 120 meter hoogte met een gigantisch breed uitzicht over de stad Busan.
Eenmaal teruggekeerd op 0 meter (begane grond in de volksmond) keren we terug naar de bushalte en komen we in spits terug bij ons hotel.
Na een heerlijk maaltje met koffie toe, kijken we terug op een vermoeiende, maar vooral geslaagde mooie dag!
Morgen strand en wederom de lucht in.........
Maria en Emiel
10 Augustus 2022 - 19:35
Adri En Frans:
Wat een mooie foto's weer, en goed dat jullie alletwee toch tegelijk konden uitstappen haha.
We zijn benieuwd wat jullie morgen weer gaan beleven!
10 Augustus 2022 - 20:33
Marieke :
Leuk om te lezen, en wat een mooi land en een kleurrijke dag vandaag, zowel in het dorp als de blauwe hemel. Veel plezier! -
11 Augustus 2022 - 18:44
Jos:
Ziet er naar uit dat jullie het goed hebben!!
Enjoy!!!!