Welcome Seoul, Michelin, hete tombes - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Emiel & Maria Meijer-Bruineman - WaarBenJij.nu Welcome Seoul, Michelin, hete tombes - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Emiel & Maria Meijer-Bruineman - WaarBenJij.nu

Welcome Seoul, Michelin, hete tombes

Door: Emiel

Blijf op de hoogte en volg Emiel & Maria

06 Augustus 2022 | Zuid-Korea, Seoel

Welcome Seoul!

Een stad van ruim 10 miljoen inwoners, dorpen van huizenhoge flatgebouwen en files waar de A2 om 17:00 uur wit van wordt!

Tja, wat moet je daar dan in godsnaam doen? hoor ik jullie denken.

Deze stad heeft zoveel meer te bieden dan bovenstaande opsomming.

Ten eerste, SCHOON, want er ligt hier niks, nada, noppes op straat, in de metro of waar dan ook! Ten tweede heeft deze stad zoveel mooie plaatsen om te bezoeken.

Mijn Lonely planet boek geeft aan waar je als bezoeker echt naartoe moet gaan.

3 augustus: Vanaf Seoul Gimpo nemen we de metro en een taxi naar ons geboekte hotel. Het Crown Park Hotel, dichtbij de metro en de Koreaanse AH genaamd 7Eleven.

Deze 7Eleven dient ook als lokale eetgelegenheid. Alle voedingswaren die je er koopt mogen aan nette tafels genuttigd worden. 4 magnetrons staan tot uw beschikking. Je moet soms wachten op een tafeltje. AH, gemiste kans!!!!

Na de omgeving verkend te hebben, was het alweer etenstijd! In Nederland kijk je op ooghoogte een restaurantje binnen of het wat is, maar in Seoul zitten de meeste restaurantjes op de 1e verdieping. Je kijkt dus omhoog!

Wij belanden in een BBQ restaurantje....daar stikt het hier namelijk van!

Een hele fijne sfeer, druk en we nemen plaats. Al overleggend wat wij zullen bestellen, komt er een Nederlandse opmerking vanuit mijn rechterzijde. "Het is allemaal lekker hier". Het bleek een Nederlander te zijn die in Beijing woont met een Australische vrouw en heel Azië afreist voor een Zweeds bedrijf. Volgt u het nog?

Al etende een leuk gesprek gehad met zowel de Nederlander als zowel met zijn Koreaanse collega. Het eten was ook heerlijk, maar dat verbaasd jullie inmiddels niet meer.

4 augustus: Deze dag stond met hoofdletters in onze agenda's. Op deze dag stond om18:00 een diner gepland bij Bicena. Een Michelin ster restaurant die een wachtlijst van 1 maand heeft. Ik heb dit diner dus begin juni moeten reserveren.

Het restaurant bevindt zich op de 81e verdieping van de World Tower. De lift is net een spaceshuttle om van 1 naar 81 te reizen, maar het uiteindelijke uitzicht aan onze tafel is schitterend.

De start van ons diner begon met een glas Dom Perignon Champagne uit 2012. Voor diegene die hier niet bekend mee is! Het is de Rolls-Royce in het land der Champagne. HEERLIJK!!!!

We kiezen het uitgebreide menu met uiteraard extra kaviaar!! plus een heerlijke witte Bourgogne!

De foto's zullen meer woorden vertellen dan dat ik zou kunnen typen!

Wat hebben wij heerlijk genoten van alles en elkaar!

5 augustus: Tropische hitte met de bekende vochtigheidsgraad. Vandaag staat de wijk Gangnam op het programma. De meeste van jullie kennen dit van het muzieknummer Gangnam style van de Koreaanse zanger Psy.

We bezoeken een park waarin diverse tombes zijn gesitueerd. Onder de bomen is het vol te houden, maar na een korte wandeling met diverse trappen houdt mijn rug het niet meer droog. Onze flesjes water zijn al verorberd en de tombes zijn niet toegankelijk. Wij besluiten onze tocht naar een shopping mall te vervolgen. Hierbinnen is een mega bibliotheek gevestigd airco!!

Voor uw beeld! Zo'n shopping mall heeft de omvang van ongeveer 5x de grootste Praxis aan winkels en eetgelegenheden en zelfs een complete Sea World.

Deze mall heeft dan ook nog een bibliotheek waar je letterlijk "U" tegen mag zeggen.

Om het feest nog completer te maken. Er is een Dutch Café waar ze buiten voor Koreanen Fucking verse stroopwafels staan te bakken. U begrijpt onze verwarring?

Na de uitverkoop bij Adidas nog even meegepikt te hebben is het alweer tijd om hotelwaarts te gaan.

Morgen gaan we naar een van de grootste indoor-Markets waar zo'n 200 foodkraampjes staan, stoffen en anderen snuisterijen.

Wat zal dat ons weer brengen?

Maria en Emiel

• 06 Augustus 2022 - 12:11

Adri En Frans :

Geweldig wat een avontuur, belevenissen en wat het eten betreft wel aan jullie besteed.
    Om jaloers op te worden.
    Geniet ze daar verder.

• 06 Augustus 2022 - 12:15

Daantje:

Geweldige en vooral hele grappige verhalen. Geniet nog samen van deze geweldige reis. En kan niet wachten op het volgende verslag. X

• 06 Augustus 2022 - 13:16

Yvonne:

Leuke verhalen en mooie foto's Emiel en Maria! We kijken weer uit naar de volgende up-date.
    Veel plezier.
    Jan en Yvonne